Het leven met een oogaandoening kan zwaar zijn. Het is normaal als u zich soms gespannen of somber voelt. Veel mensen ervaren dit in lichamelijke en mentale klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn of verlies van interesse in dagelijkse activiteiten.
Herkenning en hulp
Deze klachten kunnen moeilijk te herkennen zijn en het kan lastig zijn om erover te praten. Visio neemt uw klachten serieus en biedt ondersteuning, ook als ze (nog) niet heel heftig zijn. Vroege hulp kan voorkomen dat uw situatie verergert. Onze maatschappelijk werkers of psychologen kunnen u helpen met verschillende methoden.
Stapsgewijze zorg op maat
Er is een nieuwe methode waarbij zorg op maat wordt aangeboden waarbij vier stappen worden doorlopen. Deze methode heet stapsgewijze zorg op maat en is bewezen werkzaam bij mensen ouder dan 50 jaar. Deze wordt nu ook aangeboden aan mensen tussen de 18 en 50 jaar.
De methode bestaat uit vier stappen:
- Bewustwording: we bespreken uw situatie zonder directe hulp.
- Zelfhulpcursus: u volgt zelfstandig een online cursus voor meer welzijn.
- Gesprekken: individuele sessies voor probleemoplossing.
- Verdere ondersteuning: extra hulp in samenwerking met uw huisarts.
Als u interesse heeft in deze stapsgewijze zorg op maat neemt u gelijk deel aan wetenschappelijk onderzoek. De resultaten worden dan anoniem gebruikt om de zorg nog beter te maken.
Deelnemen aan onderzoek
Bent u geïnteresseerd in deze stapsgewijze zorg en heeft u geen bezwaar om zo ook deel te nemen aan het onderzoek? Neem dan contact op met een van de onderstaande personen:
- R. van der Linden, onderzoeker bij Amsterdam UMC.
Mail: r.vanderlinden1@amsterdamumc.nl of telefoon: 06-37431395 - Ton Schilderman, maatschappelijk werker bij Koninklijke Visio. Mail: tonschilderman@visio.org, telefoon: 06-54961834
- Nicky Kolthoff, maatschappelijk werker bij Koninklijke Visio. Mail: nickykolthof@visio.org, telefoon 06-21360717
Reguliere ondersteuning
Wilt u liever gebruikelijke hulp zonder deelname aan het onderzoek? Geen probleem! U kunt u aanmelden voor reguliere psychosociale ondersteuning bij Visio via 088-5858585.