Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Bel 088 585 85 85 Contact

Koninklijke Onderscheiding voor Marcel Janssen, Directeur Onderwijs

26-09-2024

Op woensdag 25 september heeft Marcel Janssen, directeur Onderwijs een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor zijn 40 jaar inzet in het onderwijs aan slechtziende en blinde leerlingen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Hans Teunissen, burgemeester van de gemeente Gennep, reikte de onderscheiding aan Marcel Janssen uit, tijdens een symposium in Amsterdam over de toekomst van de zorg en het onderwijs voor mensen die slechtziend of blind zijn. Burgemeester Hans Teunissen: “Marcel Janssen levert een grote bijdrage aan het leven van mensen met een visuele beperking. Zijn werk is van onschatbare waarde. Zijn toewijding aan onderwijs, zorg en inclusie heeft een blijvende invloed, zowel in Nederland als internationaal.”

Marcel Janssen is inmiddels 40 jaar in dienst bij Koninklijke Visio. Als leerkracht en later als directeur onderwijs heeft hij zich al die jaren ingezet voor het allerbeste onderwijs aan slechtziende en blinde kinderen. 


Annelies Versteegden, lid Raad van Bestuur bij Koninklijke Visio: “Marcel zet zich niet alleen in voor inclusief onderwijs, maar voor een inclusieve samenleving. Hij zet altijd die extra stap. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat oud-leerlingen een plek krijgen in het vervolgonderwijs, wat helaas nog niet altijd vanzelfsprekend is, en vervolgens een betaalde baan krijgen. Marcel heeft altijd de focus op datgene wat wél kan.” 


De droom van Marcel Janssen, zoals hij dit zelf verwoordt in een recent interview: “Mensen met een visuele beperking onbeperkt laten leven. En dat vraagt meer van de maatschappij dan van de mensen met een beperking zelf.”

Snel naar informatie