Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Bel 088 585 85 85 Contact

Maquette "Paleis Het Loo op de tast" onthuld

08-10-2024

Op donderdag 3 oktober is een bijzondere maquette onthuld op het stallenplein van Paleis Het Loo in Apeldoorn. De bronzen maquette “Paleis het Loo op de tast” is een creatie van kunstenaar Felix Brörken, uit Welver, Duitsland. Met deze maquette wil de kunstenaar slechtziende en blinde mensen de gelegenheid geven het paleis te voelen om hier zo een beeld van te kunnen vormen en het museum nog toegankelijker te maken voor bezoekers met een visuele beperking.

De onthulling werd verricht door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. De maquette is gemaakt in opdracht van Stichting Koninklijk Apeldoorn ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan en is overgedragen aan Paleis Het Loo.

 

Foto: cliënt Jos Pekel met prinses Margriet bij de maquette.

Enkele cliënten en medewerkers van Koninklijke Visio waren bij de onthulling aanwezig. Visio heeft van oudsher een nauwe band met Paleis het Loo: Visio het Loo Erf, het revalidatiecentrum van Koninklijke Visio voor intensieve revalidatie, ligt op voormalige terrein van Paleis het Loo.

Foto: van links naar rechts Hans Bakker, Jos Pekel en Gaby Hanel.

Snel naar informatie