Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Bel 088 585 85 85 Contact

Bezoek de Nationale Oogbeurs op 1 en 2 november in Utrecht!

09-10-2024

Ben jij of ken jij iemand die slechtziend of blind is? Bezoek dan de Nationale Oogbeurs op 1 en 2 november in het Beatrixgebouw in Utrecht! Laat je verrassen door nieuwe mogelijkheden en inspirerende innovaties op het gebied van leven met een visuele beperking. Ook Koninklijke Visio is aanwezig met een stand en verschillende workshops, waaronder een exclusieve sessie over onze unieke revalidatie bij Visio Het Loo Erf.

Waarom je de Oogbeurs niet mag missen: 

  • Ontdek de nieuwste hulpmiddelen en mogelijkheden om het leven en werken met een visuele beperking te vergemakkelijken.
  • Ontmoet andere mensen met een oogaandoening en wissel ervaringen uit.
  • Volg inspirerende workshops en bekijk stands van diverse organisaties.

Workshop Visio Het Loo Erf: Unieke intensieve revalidatie

Heb je vanwege je visuele beperking meerdere hulpvragen? Wil je meer regie over je leven? Maak tijdens deze workshop kennis met Visio Het Loo Erf, de enige plek in Nederland waar slechtziende en blinde volwassenen terecht kunnen voor intensieve revalidatie. Ook wanneer er sprake is van bijkomende beperkingen zoals slechthorendheid, niet-aangeboren hersenletsel, of een taalbarrière vanwege een migratieachtergrond, biedt Visio Het Loo Erf ondersteuning. 

Sprekers Richard van Zuuk en Petra Groothuis nemen je mee langs de mogelijkheden van deze unieke revalidatie, samen met ervaringsdeskundige Leonie Muiderman, die haar persoonlijke verhaal deelt. Zij beantwoorden graag al je vragen.  

Bekijk hier het gehele programma en de tijden.  

Oog op Kennis: Inspirerende workshops en lezingen

Tijdens de Nationale Oogbeurs wordt ook het Oog op Kennis event georganiseerd door de Oogvereniging, in samenwerking met partners binnen Kennis Over Zien. Hier worden diverse workshops en lezingen gegeven over thema’s zoals: 

  • Technologische ontwikkelingen zoals AI
  • Reizen met het openbaar vervoer
  • Slimme hulpmiddelen voor een zelfstandiger leven
  • Werk vinden en behouden met een visuele beperking
  • En veel meer! 

Professionals uit het oogveld, waaronder ook diverse medewerkers van Visio, delen de laatste ontwikkelingen en inzichten. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent voor de workshops, want vol = vol.  

Het definitieve programma en tijdsschema worden kort voor het event gepubliceerd. De laatste updates vind je op: www.oogvereniging.nl/oogopkennis

Ook voor professionals

Kom jij als professional in contact met mensen die slechtziend of blind zijn? Dan is dit event ook voor jou waardevol! Laat je inspireren en krijg meer inzicht in wat jij kunt doen om inclusieve oplossingen te bieden. Denk aan onderwerpen zoals indoor navigatie, toegankelijk ontwerpen en sporten met een visuele beperking.

Praktische informatie

De Nationale Oogbeurs en Oog op Kennis  vinden plaats op 1 en 2 november in het Beatrixgebouw in Utrecht, vlakbij station Utrecht Centraal. Het volledige programma wordt kort voor het event gepubliceerd. Zorg dat je een gratis toegangskaart voor de Oogbeurs hebt via www.oogbeurs.nl.

Meer weten?

Oogbeurs: kijk op www.oogbeurs.nl 
Oog op Kennis: kijk op www.oogvereniging.nl/oogopkennis 

 

Snel naar informatie