Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Weerbaarheidstraining Visio Nijmegen start september 2024

30-05-2024

Mensen voelen zich soms kwetsbaar en onzeker. Een visuele beperking kan dit nog versterken. Hierdoor kan het spannend zijn om bijvoorbeeld alleen de straat op te gaan, onbekende situaties te trotseren of om te gaan met reacties van anderen. Een weerbaar mens kan vertrouwen op zijn eigen kracht en mogelijkheden, heeft lef om nieuwe oplossingen te zoeken, uitdagingen aan te gaan en keuzes te maken, kan zijn wensen en grenzen verbaal en non verbaal aangeven maar is ook in staat om hulp te vragen als dat nodig is. Hij/zij kan voor zichzelf opkomen.

Visio Nijmegen start in september 2024 met een groepstraining Weerbaarheid voor volwassenen. In de training kunt u vaardigheden aanleren om uw zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten, waardoor u beter voor uzelf kunt opkomen. De training bestaat uit fysieke lichaamsgerichte oefeningen en wordt begeleid door twee professionals van Visio. Tijdens de training komt aan bod:

  • Aandacht voor het stevig staan en voor uw loophouding waarbij bijvoorbeeld aandacht is voor het passeren van een groep omstanders.
  • Uzelf kenbaar en hoorbaar maken.
  • Feedback kunnen geven aan anderen, en dus voor uzelf kunnen opkomen.
  • Aandacht voor het voelen van uw grenzen en het voelen van uw krachten.
  • Ervaren van uw mogelijkheden en keuzes om te reageren.
  • Passend reageren op dreigende situaties, eventueel met behulp van uw taststok.

Voorafgaand aan de training

Voorafgaand aan de training voert u een individueel telefonisch kennismakingsgesprek met een van de therapeuten. Daarin hoort u meer over de opzet van de training. Daarnaast krijgt u een aantal vragen over uw gezondheid en conditie, en ook over uw mogelijkheden en spanningen in mobiliteitssituaties. U kunt tijdens dit kennismakingsgesprek uiteraard ook vragen stellen. Op basis van het kennismakingsgesprek maken we samen met u een inschatting of deelname aan het groepsprogramma voor u zinvol is. Een alternatief kan een individuele training of doorverwijzing naar derden zijn.

Waar en wanneer

De training wordt gegeven op woensdagochtenden van 9.30 uur tot 11.30 uur. Cursus data zijn:
11 september, 18 september, 25 september, 2 oktober, 9 oktober en 16 oktober.
Locatie: Visio Nijmegen, Javastraat 104, Nijmegen.

Meer informatie en aanmelden

Hebt u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de weerbaarheidstraining? Neem dan contact op met Mendy Kuipers of met Visio Nijmegen via 088 585 89 40. Er zijn geen kosten verbonden aan de training. U betaalt alleen voor het eigen risico dat is opgenomen in de Zorgverzekeringswet. U dient aangemeld te zijn bij Visio.

Vrolijke smiley met rechterduim omhoog

Snel naar informatie