Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

VSO-leerlingen Visio Onderwijs Breda exposeren in Stedelijk Museum Breda: “Ons Nest”

29-05-2024

In een jaarlijkse tentoonstelling met werken van leerlingen werkt het Stedelijk Museum Breda samen met voorgezet speciaal onderwijs scholen in de stad aan het vso-project: "Ons Nest".

Er wordt gewerkt rondom een gezamenlijk gekozen thema. Hiermee brengt het museum de creativiteit van leerlingen uit het speciaal onderwijs onder de aandacht. Draagt het bij aan hun culturele ontwikkeling. Stimuleert het hen om zelf beter naar elkaars werk te kijken en daarover na te denken. Een groep leerlingen is bovendien actief betrokken bij de totstandkoming van de tentoonstelling. Niet alleen het werk staat centraal, maar ook het proces van de leerlingen wordt in beeld gebracht.

Het thema is dit jaar: Tegen de wind in. Van een luchtige benadering van het onderwerp met verschillende molens en wind in de haren tot de diepere betekenis van weerstand en tegenstroom. Je waait letterlijk door de tentoonstelling heen: van briesje tot storm! 

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot en met 30 juni in de NEXT ruimte van het Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22.

Meer informatie staat op de website van het museum

Object met blauwe en witte lappen aan een lijn en aan een paal

Snel naar informatie