Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

“Baas van Morgen” aan het roer bij Koninklijke Visio

31-05-2024

Op donderdag 6 juni krijgt Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, voor één dag een nieuwe baas. En niet één, zelfs twee bazen. “Bazen van morgen” Amelia (16 jaar) en Diana (14 jaar), beiden leerlingen van het Yuverta vmbo Amterdam-West, nemen die dag de taken over van Annelies Versteegden, bestuurslid bij Koninklijke Visio. Tijdens dit bezoek krijgen de toekomstige bazen een kijkje in de keuken van de organisatie. Daarnaast geven de leerlingen hun advies over hoe zij zich zouden inzetten voor een meer inclusieve samenleving, als zij de baas van Visio zouden zijn.

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Koninklijke Visio draagt graag bij aan dit initiatief van JINC en gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor alle kinderen. Het biedt jongeren uit verschillende achtergronden de unieke kans om voor een dag de leiding te nemen in het Nederlandse bedrijfsleven. Dit geeft de bazen van morgen een flinke dosis extra zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Aan de tiende editie van de Baas van Morgen op 6 juni doen maar liefst 700 kinderen mee en bijna 500 organisaties, waaronder Koninklijke Visio.

Programma

Koninklijke Visio heeft een mooi programma samengesteld voor de ontmoeting met de beide bazen van morgen. Na een ontbijtsessie bij MOVE in Amsterdam, waar Amelia en Diana kennismaken met Annelies Versteegden, komen ze samen naar Koninklijke Visio. Op kantoor krijgen beide bazen een verrasingstocht om hen kennis te laten maken met de wereld van slechtziende en blinde mensen en die van Koninklijke Visio. Zo gaan zij onder andere oefenen met braille, lopen met een taststok en via een Virtual Reality (VR)-bril kennismaken met slechtziendheid.

 

Snel naar informatie