Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

14 juni: Blind baseball voor kinderen met een visuele beperking in Beek

06-05-2024

Meisje met honkbalknuppel krijgt les van slagman

Ben je tussen 6 en 16 jaar, houd je van sporten en ben je slechtziend of blind? Schrijf dan 14 juni maar in je agenda, want dan organiseren Koninklijke Visio en Iedereen Kan Sporten Zuid-Limburg een te gekke blind baseball clinic in Beek! De twee honkbalverenigingen HSV Cheetahs en HSC Sittard Condors laten jullie op die dag kennismaken met deze unieke sport. Je leert gooien, met een honkbalknuppel de bal wegslaan, de bal zoeken én zelfstandig rond de honken rennen. Misschien wel de start van een nieuwe sportieve hobby? Bij genoeg animo willen we ook voor kinderen en jongeren een structurele groep opstarten.

Wil je een indruk krijgen van wat blind baseball is? Kijk dan op de website: www.hsvcheetahs.nl/blindbaseball.

Succesvolle eerste clinic in 2021

In mei 2021 was in Beek de eerste clinic Blind Baseball, op initiatief van de twee enthousiaste Limburgse honkbalclubs, Iedereen Kan Sporten en Visio. Het is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige sport en het destijds gestarte team gaat dit jaar voor de 2e keer op rij meedoen aan de World Cup Blind Baseball in Londen. Ook in de rest van het land wordt de sport opgepikt. Inmiddels is er een tweede team in Ede en zijn ook enkele andere clubs in een vergevorderd stadium om een blind baseballteam te starten. 

Meer informatie en inschrijven

Voor wie:    Kinderen en jongeren van 6 tot en met 16 jaar met een visuele beperking. Het is helemaal niet erg als je geen ervaring hebt. Er zijn genoeg professionals en vrijwilligers om je te ondersteunen.
Datum en tijd: Vrijdag 14 juni van 17.30 tot 19.00 uur
Locatie: Honkbalveld HSV Cheetahs, Sportlaan Beek
Kosten:  Deelname is gratis, inschrijven is verplicht tot uiterlijk 10 juni
Kleding: Doe lekker zittende kleding met lange mouwen en een lange broek aan. Mocht je lange sokken hebben zoals voetbalsokken, doe deze dan ook aan of neem deze mee. Neem meerdere laagjes kleding mee want het kan warm, koud, winderig of regenachtig weer zijn. Doe sportschoenen aan die vies mogen worden.
Meenemen: Een flesje of bidon

Meer informatie of inschrijven: iedereenkansporten-zuidlimburg.nl.
Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventueel letsel, schade of verlies van eigendommen. Er kunnen foto’s en/of video’s gemaakt worden voor promotionele doeleinden.

Snel naar informatie