Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Braille maakt meedoen mogelijk voor mensen met een visuele beperking

04-01-2024

4 januari is het Wereldbrailledag. Voor mensen met een visuele beperking kan braille deuren openen naar een wereld van mogelijkheden. Braille geeft mensen met een visuele beperking de mogelijkheid om zelfstandig te lezen en te schrijven. Dit kan een positieve impact hebben op hun leven en maakt meedoen mogelijk. Op Wereldbrailledag geeft Koninklijke Visio om deze redenen extra aandacht voor het belang en de betekenis aan braille.  

Ervaringsdeskundige Guido Kesler: “De toegevoegde waarde van braille in mijn leven is bijvoorbeeld in een lift die geen spraak heeft, dan lukt het mij met braille toch om de juiste etage te bereiken." Meer over zijn motivatie en wat het belang is van braille, wordt in deze video verteld.

{^widget|(name)YouTubeVideo|(VideoURL)+https%3a%2f%2fwww.youtube.com%2fwatch%3fv%3d6bMLyEWd9eI%c2%a0|(Width)425|(Height)355|(AutoPlay)False|(widget_displayname)YouTube+video^}

Overweegt u om braille te leren en deze vaardigheid toe te voegen? Het is nooit te laat om te beginnen! Lees ook het verhaal van Amber Slagter Muntinga over het leren van braille op latere leeftijd en wat het voor haar heeft betekend. 
 

Meer informatie over braille 

Snel naar informatie