Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

N.E.C. schenkt brailleshirts aan Visio Onderwijs Grave

13-02-2024

Koninklijke Visio veilt voetbalshirts voor sportmateriaal voor slechtziende en blinde leerlingen

Op zaterdag 3 februari vierde N.E.C. een fantastische mijlpaal: het 10-jarig jubileum van de Blindentribune bij hun club. Dit werd op unieke wijze gevierd. N.E.C. speelde die dag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo met speciale shirts, met de namen van de spelers in braille.

N.E.C. wil dat alle fans kunnen genieten van voetbal en de Blindentribune maakt al tien jaar mogelijk dat slechtziende en blinde voetbalfans het voetbalspektakel in het Goffertstadion kunnen meebeleven. Een initiatief dat Koninklijke Visio een warm hart toedraagt. Vanuit onze organisatie helpen wij diverse sportclubs en –evenementen bij het realiseren van blindentribunes.

Brailleshirts voor Koninklijke Visio

Maar het verhaal wordt nog mooier. Na afloop van de wedstrijd heeft Visio Onderwijs Grave de brailleshirts overhandigd gekregen om deze te veilen voor sport- en spelmaterialen voor de leerlingen. Volgens goed gebruik in het voetbal zijn de shirtjes uitgewisseld. Schoolleider Jeanine Petronilia van Visio Onderwijs Grave ontving de brailleshirts van Ivo Westerweele, projectleider N.E.C. Maatschappelijk, en Westerweele ontving een mooi shirt van Visio. Het Visio-shirt als hulde voor de inzet van de Nijmeegse club voor een inclusieve samenleving.

Uitwisseling van shirts
Schoolleider Jeanine Petronilia ontvangt de brailleshirts van Ivo Westerweele, projectleider N.E.C. Maatschappelijk, en Westerweele het shirt van Visio. Onder toeziend oog van Martijn Vos (sportleraar Visio Onderwijs Grave) leerling Beirhan Iri.

Zelf het brailleshirt bemachtigen van Chery, Proper of Sandler?

Wil jij in het bezit komen van dit speciale shirt van je favoriete N.E.C.-speler? Houd onze communicatiekanalen dan goed in de gaten. De veiling van de brailleshirts vindt plaats in maart. Binnenkort maken wij bekend wanneer de veiling van de shirts exact van start gaat. Topstuk van deze veiling zal ongetwijfeld het shirt zijn van Bart van Rooij, de N.E.C.-speler uit Grave. 

Opbrengsten voor aangepast sport- en spelmateriaal

Met het bedrag dat de brailleshirts opbrengen, schaft Visio aangepaste sport- en spelmateriaal aan voor haar leerlingen. Slechtziende en blinde kinderen rijden immers ook paard, voetballen, turnen, zeilen, judoën, hardlopen en staan zelfs in de winter op de ski’s. Met deze extra fondsen kunnen we hen nog beter ondersteunen in het uitoefenen van hun favoriete sport.

{^widget|(url0)https%3a%2f%2fwww.visio.org%2fnl-nl%2fonderwijs|(contentreversed)False|(title0)Kijk+op+Visio+Onderwijs|(widget_displayname)Uitgelichte+tekst|(name)TL-HighlightedText|(width)|(height)^}

Snel naar informatie