Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Bel 088 585 85 85 Contact

Een toegankelijke werkplek Visio maakt het mogelijk

29-08-2024

 

Logo week van de Toegankelijkheid. Vier rode poppetjes met elk een andere beperking

Van 7 tot en met 12 oktober vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. Dit jaar is het thema: "Een toegankelijke werkplek". Wat is bijvoorbeeld nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt? Hoe zorg je als werkgever dat iedereen welkom is op de werkvloer en goed aan het werk kan? 

Het belang van een toegankelijke werkplek 

Een toegankelijke werkplek is van groot belang om langdurig en effectief werken voor mensen die slechtziend of blind zijn mogelijk te maken. Visio Zicht op Werk begeleidt medewerkers en maakt werken met een visuele beperking of achteruitgaand zicht mogelijk. Niet alleen de werkplek, maar ook de route om op je werkplek te komen moet toegankelijk zijn. Visio Zicht op Toegankelijkheid richt zich op de fysieke toegankelijkheid van de binnen- en buitenruimte: hoe is de weg naar uw werkplek en hoe komt u hier veilig met een visuele beperking?

Ontdek de mogelijkheden

Ontdek tijdens de Week van de Toegankelijkheid wat de mogelijkheden van werken met een visuele beperking zijn, hoe een toegankelijke werkplek gecreëerd kan worden. Raak bekend met wat er mogelijk is in begeleiding om werken met een visuele beperking of slechter zien mogelijk te maken en wat Koninklijke Visio kan bieden. 

Slechtziend en een baan, hoe gaat dat? 

Vanuit Visio Zicht op Werk zijn drie korte videoportretten gemaakt van mensen met een visuele beperking in hun werk. Sebastiaan, Jan en Rens vertellen welk werk zij doen, hoe ze dat doen, wat ze nodig hebben van hun omgeving en wat ze mee willen geven aan andere slechtziende en blinde mensen die aan het werk willen.

Kijk de video's en hun aanpak op het Visio Kennisportaal: “Slechtziend zijn een baan hoe gaat dat?” 

Activiteiten Week van de Toegankelijkheid 2024

Meer informatie?

Kijk op de website van Week van de Toegankelijkheid.

Snel naar informatie