Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Visio in Facto: “Vastgoed kan niet zonder facilitair en facilitair niet zonder vastgoed”

01-06-2023

Gosse Boomsma, Manager Facilitaire Zaken (links) en Daan Bollinger, Manager Vastgoed, van Koninklijke Visio, zijn het er roerend met elkaar over eens. Vastgoed kan niet zonder facilitair en facilitair kan niet zonder vastgoed. Alleen samen kunnen ze cliënten en leerlingen die gebruikmaken van 120.000 m2 aan gebouwen door het hele land echt goed bedienen. “We werken daarbij van binnen naar buiten", vertellen ze deze maand aan Facto Magazine.
 

Van nature een spanningsveld

“Er zit daarbij van nature een spanningsveld tussen facilitair management en vastgoed”, zegt Boomsma. “Het gebouw staat er vaak al en dan moet je er nog facilitaire services in zien te verlenen. Past het dan wel? Vaak zie je dan problemen ontstaan bij het bieden van hospitality, de logistiek rondom afval of de total cost of ownership. Je kunt bij dat laatste denken aan een heel goedkope vloer die je hebt laten aanleggen. Daar bespaar je an sich mee, maar daarmee verhoog je wel de kosten voor het vloerenonderhoud.”

Bollinger haakt aan: “Vandaar dat we, om dat soort integrale keuzes te kunnen maken, elkaar vroeg in het traject erbij betrekken. Stel, we ontwikkelen vanaf begin af aan een nieuwe locatie, hoe kunnen we die locatie dan zo slim mogelijk opbouwen? Zodat we zorg-, onderwijs- en facilitaire processen in dat gebouw zo goed mogelijk functioneren. Bijvoorbeeld: als de begeleiding van een groep gaat koken, kan het dan toezicht blijven houden op de groep? Hebben de woonruimtes de juiste groepsomvang?”

Lees het hele artikel op de site van Facto Magazine

Gosse Boomsma en Daan Bollinger voor het bestuursbureau in Huizen

Snel naar informatie