Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

"Let’s talk about our future" levert platform op voor jongeren met een visuele beperking!

05-07-2023

Het symposium voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar met een visuele beperking op 29 juni bij Visio heeft een prachtig resultaat opgeleverd; een onafhankelijk internationaal platform voor jongeren met een visuele beperking. De aankondiging ervan door initiator Twan Driessen kreeg grote bijval van de aanwezigen en van alle kanten werd ondersteuning aangeboden. “Let’s talk about our future” wordt dus vervolgd!

Presentatie en gesprek over resultaten onderzoek onder VIP jongeren

Maar liefst 590 jongeren uit 26 landen en alle delen van de wereld hebben meegedaan aan het onderzoek van Klaske Zandbergen onder VIP jongeren over hoe zij hun toekomst zien. Waarbij het ging over wat je daar bij nodig hebt, welke obstakels je denkt tegen te komen en wat je nog meer bezighoudt. De resultaten van dit onderzoek waren de input voor online meetings met jongeren uit de VS en Zuid- Amerika en een met jongeren uit Azië. 

In Huizen spraken de jongeren uit Nederland online of live aanwezig over de uitkomsten van het onderzoek. De jongeren spraken over zaken als sociale netwerken, vooroordelen over jongeren met een visuele beperking en sociale netwerken/contacten. Met elkaar werden de belangrijkste thema’s voor een inclusieve toekomst voor jongeren met een visuele beperking in Nederland vastgesteld. 

De zaal staat om het initiatief te ondersteunen


Tijdens de afsluitende bijeenkomst presenteerde Klaske Zandbergen haar onderzoek aan jongeren, bestuurders, beleidsmakers, docenten en andere betrokkenen. Ook de jongeren lieten van zich horen en vertelden over de zaken die ze het meest aan het hart gaan als het hun toekomst betreft. Zo ging het over “vooroordelen” en hield Peter Voskuilen een pleidooi om “het doelgroepenregister” meer te gebruiken omdat het zoveel voordelen biedt aan VIP-jongeren. Jesse Wienholts riep op tot gebruik van alle technologie en om hier ruim in te investeren. 

Jongerenplatform vervolg op Vision2020

Het initiatief om jongeren (internationaal) structureel een stem te geven is ingezet door Judith Wijnen. Want als het gaat om de toekomst en toekomstig beleid zijn het juist de jongeren die ermee te maken krijgen. Samen met boegbeeld (en leerling van Visio Onderwijs Grave) Twan Driessen werd het initiatief gepresenteerd tijdens Vision 2020 vorig jaar in Dublin. Daar werd ook de ambitie neergelegd van een onafhankelijk jongeren platform en de VIP-Youtday aangekondigd. Met het onderstaande filmpje werd voor “Let’s talk about our future de aandacht getrokken. 

 

 

“Let’s talk about our future” laatste kunststukje Judith Wijnen

“Let’s talk about our future” was het laatste kunststukje van Judith Wijnen bij Visio. Zij gaat nu met pensioen. Een jongerenplatform als uitroepteken van een enerverende carrière bij Visio. Zo heeft Judith het steeds voor ogen gehad. 

 

 

Er was meer - Workshops

In de middag waren er ook workshops voor de jongeren. Workshops gericht op het maken van reizen, gegeven door Twin Travel, een workshop over wat er qua technologie op dit moment speelt, door Jesse Wienholts en Evert Rasing. Ook was er nog een workshop over subsidies bij werk en studie door Peter Voskuilen en een van Bob Offereins, waarin jongeren leerden hun verhaal te vertellen over hun uitdagingen, die ze als VIP tegenkomen.

Bob Offreins geeft coaching vanaf het podium, hij maakt gebruik van een flip-over

Meer informatie

Meer informatie over het programma van  Let’s talk about our future vind je op de campagnepagina op Visio.org

Heb je vragen over “Let’s talk about our future”? Mail futureyoungpeople@visio.org of neem contact op met Jesse Wienholts, Twan Driessen, Diede Struik, Peter Voskuilen, Sander Smale of Daphne van Huissteden, de mensen van de werkgroep.

Twan Driessen bedankt Judith Wijnen voor haar inzet voor de jongeren met een visuele beperking

Snel naar informatie