Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Dringende oproep: deelnemers voor revalidatiewandelweek Limburg gezocht in september

26-07-2023

Hebt u het gevoel op een kruispunt te staan in uw leven en weet u niet welke kant u op moet? Hebt u vragen over hoe u een leven met een visuele beperking moet inrichten en komt u graag met lotgenoten in contact? En bent u in goede conditie en houdt u van een uitdaging? Dan is de revalidatiewandelweek iets voor u. 

---- u kunt zich nog aanmelden tot 15 augustus ----

Zeven dagen wandelen en verblijven in het heuvelland

Wandelaar maakt foto bij een mooi venTijdens de revalidatiewandelweek van 23 t/m 29 september wandelt u met 5 anderen met een visuele beperking, 3 professionals en 3 buddy’s. U verblijft dan een week in een knusse groepsaccommodatie in Ulvend, gemeente Noorbeek. Het is een intensieve vorm van revalidatie waar ingegaan wordt op persoonlijke thema’s die kunnen spelen in het omgaan met de gevolgen van een visuele beperking. Denk aan vermoeidheid en hoe daarmee om te gaan, eigenwaarde, hulp vragen, praktische vragen rondom hulpmiddelen, daginvulling, arbeid en omgaan met onzekerheid over de toekomst.

We lopen iedere dag ongeveer 10 tot 15 kilometer, één op één, altijd met een buddy of professional van Visio. Na het wandelen is er ook gelegenheid voor contact met andere wandelaars, delen van ervaringen , samen eten en samen de dag afsluiten.

Dames aan het wandelenOok is er tijd voor ontspanning. Verder wordt uw partner of andere dierbare betrokken tijdens een kennismakingsdag, een partnerbijeenkomst tijdens de week en op de terugkomdag.

Quotes van eerdere deelnemers

  • “Mijn rugzak is deze week een stukje lichter geworden. Veel zaken waar ik mee zat heb ik kunnen bespreken met zowel de professionals van Visio als de buddy’s. Ook de mogelijkheid om praktische zaken te bespreken en uit te proberen is erg fijn.”
  • “Deze week heeft mij teruggebracht naar mijn zelfvertrouwen en humor en heeft me het inzicht gegeven dat ik veerkrachtig ben.”
  • “Ik vond deze revalidatiewandelweek een ongelooflijke ervaring. Het was zowel emotioneel als lichamelijk heftig maar absoluut noodzakelijk. Je wordt gestimuleerd om te reflecteren, wat de basis is om te kunnen veranderen.”
  • “Het samen opbouwend aan de slag gaan en het samen groeien in de groep was heel bijzonder.”

Meer info: Visio Sittard

Hebt u interesse in de wandelweek en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Koninklijke Visio Sittard via 088 585 88 00 en vraag naar Anneke Vleugels. U kunt ook mailen naar annekevleugels@visio.org.

Snel naar informatie