Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Chlarissa van Visio Onderwijs Amsterdam doet staatsexamen havo

21-08-2023
Het College voor Toesten en Examens (CvTE) vraagt met een digitale vlaggenestafette aandacht voor alle leerlingen die een staatsexamen doen. Om hen een hart onder de riem te steken, want de periode dat zij examens doen, loopt veel langer door dan voor reguliere leerlingen. Van 17 juni tot 2 september hijsen organisaties, instellingen en scholen de staatsexamen-vlag en posten dit op hun socials. Uiteraard wil Visio hier graag een bijdrage aan leveren. Daarom steekt Visio deze week de vlag uit.

Drie hoge vlaggenmasten, met de vlaggen van het staatsexamen en Visio wapperend in de wind
   

Chlarissa deed het staatsexamen havo

Chlarissa is 17 jaar oud en is ten tijde van dit interview bijna geslaagd voor haar havo-diploma. Door haar visuele beperking zit zij bij Visio Onderwijs Amsterdam op school. Ze heeft haar mondelinge examens nog in het verschiet en het is dus een spannende periode. Zij vindt het eigenlijk best stom dat zij een staatsexamen moet doen, maar de school is te klein om examens af te nemen. De vakken maatschappijwetenschappen en geschiedenis zullen een zware dobber worden, maar muziek vindt ze heel leuk en gaat haar makkelijk af. Of ze zal slagen, daar durft ze geen uitspraak over te doen. “Ik ga niet hopen en ga er neutraal in. Het is afwachten.”
 
Als Chlarissa slaagt, gaat ze de studie Social Work bij de hogeschool InHolland in Alkmaar volgen. “De studie past volgens mij bij mij omdat ik sociaal ben en het leuk vind om mensen te helpen. Omdat de eerste twee jaren van de opleiding nog heel algemeen zijn, kan ik daarna nog alle kanten uit. Per dag wisselt het nog wat ik wil. De ene dag denk ik, ik ga in de langdurig complexe zorg werken en mensen in de verslavingszorg helpen. Jeugddetentie zit nog in mijn hoofd. Maar ook muziektherapie vind ik heel interessant. Dus wie weet ga ik na social work wel hbo muziektherapie doen. We gaan het zien.”
 
Visio geeft het stokje van de vlaggenestafette door aan Leerlingen Belang Voortgezet Speciaal Onderwijs (LBVSO).
 

Snel naar informatie