Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Geslaagde actie “Houd de lijn vrij en geef voorrang aan de witte stok!” in Limburg

19-10-2021
Speech van wethouder bij Houd de Lijn VrijOp de internationale Dag van de Witte Stok zijn medewerkers van Visio Sittard-Geleen met de Oogvereniging en enthousiaste ervaringsdeskundigen op railtrip gegaan door Limburg.

Bij de stations in Heerlen, Sittard en Roermond hebben de wethouders en ervaringsdeskundigen uit die gemeentes "Houd de lijn vrij" stoeptegels gelegd. Mooie en veelbelovende toespraken van betrokken wethouders Adriane Keulen, Léon Geilen, Marianne Smitsmans en Rens Evers. Daarnaast spraken Roger Schepers, Nathalie Hendrix en Wiel Vos over hun eigen ervaringen met het zelfstandig reizen en het belang van obstakelvrije geleidelijnen.
 

Route ervaren met simulatiebril

Gewapend met simulatiebril en taststok liepen wethouders en ambtenaren een korte route langs de geleidelijnen om zelf het belang ervan te ervaren. In elke stad waren leden van het gehandicaptenplatform, ambtenaren inclusie en belangstellenden met een visuele beperking aanwezig om de actie te ondersteunen. Al met al een geslaagde dag waarbij we warm ontvangen zijn in alle drie de gemeentes en veel aandacht hebben gehad in de pers.  En wonder boven wonder werkte het weer ook mee!

Voor de bijeenkomst was ook veel aandacht in de pers. Via de volgende links kun je de verhalen terug lezen:

Snel naar informatie