Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Bel 088 585 85 85 Contact

NVSV zoekt begeleiders voor wintersportreizen 2025

19-09-2024

De NVSV (Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging) maakt wintersport mogelijk voor mensen met een visuele beperking: alpine skiën, snowboarden of langlaufen. Dat gaat door middel van 1-op-1 begeleiding met gesproken aanwijzingen, meestal via een portofoon, zodat de commando’s goed hoorbaar zijn. Begeleider en deelnemer zitten dus niet aan elkaar vast, maar skiën, snowboarden of langlaufen zelfstandig. Met voldoende restvisus kan de deelnemer de begeleider volgen en anders volgt de begeleider de deelnemer. Een koppel is herkenbaar aan gele hesjes met de tekst ‘BLIND’ dan wel ‘GUIDE’.

De NVSV is altijd op zoek naar enthousiaste begeleiders, zowel voor langlauf, skiën als snowboarden. Spreekt het je aan? Neem dan contact met ons op voor nadere informatie via begeleiding@nvsv.nl

En als je je dan hebt aangemeld, hoe gaat het dan verder?

Tijdens een testdag kun je ervaren wat het begeleiden van een visueel beperkte wintersporter inhoudt, en krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen. Er wordt gestart me een kennismaking en een algemene introductie over de vereniging, onze reizen en het begeleiden. Daarna gaan we de baan op (meestal in SnowWorld Zoetermeer, of voor langlaufers in Gouda) voor het beoordelen van je eigen technische vaardigheden, onder leiding van een ervaren NVSV-leraar, en krijg je de gelegenheid om zelf te gaan begeleiden tijdens diverse afdalingen met een of meer van onze leden. De bedoeling is dat aankomende begeleiders samen met een aantal deelnemers al pratend en skiënd, snowboardend of langlaufend een indruk van elkaar krijgen. Dit geeft enerzijds de aankomende begeleiders de mogelijkheid om voor zichzelf na te gaan of het leuk is om iemand tijdens het wintersporten te begeleiden en dan definitief te beslissen of zij met een reis mee willen. Anderzijds krijgt de vereniging de mogelijkheid om de ski- en begeleidingskwaliteiten te beoordelen. Het is echter een beperkte indruk, en het leren begeleiden kan eigenlijk alleen in de praktijk, tijdens een wintersportvakantie, goed geoefend en geleerd worden. 

Voordat we je kunnen uitnodigen voor een testdag vragen we dat je je aanmeldt voor een reis onder voorbehoud van testresultaat. 

Visueel beperkte deelnemers betalen hun eigen reis, maar ze betalen niet extra voor de begeleiders. Als begeleider betaal je dus ook voor de reis, maar vanuit financiële bijdragen kunnen we een begeleider een tegemoetkoming in de kosten geven van 30% van de reissom.

De reizen voor komend seizoen staan beschreven op de website van de NVSV.

Snel naar informatie