Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Bel 088 585 85 85 Contact

Belevingswandeling kasteeltuin Oud-Valkenburg voor kinderen met een visuele beperking

29-07-2024

Op zaterdag 31 augustus 2024 wordt er in Kasteeltuin Oud-Valkenburg een belevingswandeling georganiseerd voor kinderen met een visuele beperking en hun ouders.

Samen met de ouders of verzorgers bezoeken de kinderen de tuin die naast kasteel Schaloen is gelegen. Het is een educatieve tuin: een combinatie van een heemtuin en een kruidentuin. Ook vind je in deze tuin een watermolen en een bijenkast. Kasteeltuin Oud-Valkenburg wordt ook wel de mooiste tuin van Zuid-Limburg genoemd.

De tuin bestaat uit kleine percelen met onder andere veldgewassen, moestuin, vogelbosje en nog veel meer.

De kinderen kunnen de tuin ervaren door te luisteren, ruiken, voelen en proeven. Een ware belevenis! Hoe wordt meel gemaakt? Of waarom zoemen bijen? Waarom ruiken bloemen zo lekker? De antwoorden op deze vragen gaan de kinderen ontdekken tijdens de wandeling.

Praktische informatie

Er wordt gewandeld in een kleine groep. De wandeling is geschikt voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Meedoen is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Jeanny Stevens (gids IVN), haar e-mailadres is jeannystevens@hotmail.com.

De wandeling is van 13.30 uur tot ongeveer 15.00 uur. 

Adresgegevens

Kasteeltuin Oud Valkenburg 
Oud-Valkenburg 1
6305 AA Schin op Geul

Bij de kasteeltuin is parkeergelegenheid aanwezig.

Heeft u nog vragen over de wandeling, e-mail of bel naar Jeanny Stevens 06-53297354.

Snel naar informatie