Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Bel 088 585 85 85 Contact

Bomenexcursie in Haarlemmer Kweektuin voor slechtziende en blinde mensen

21-08-2024

Op donderdag 26 september organiseert IVN Zuid-Kennemerland een bomen excursie van 10.30 tot 12.30 uur. Tijdens deze excursie kunnen slechtziende en blinde mensen de Kweektuin met hun andere zintuigen ervaren. Hoe voelt de bast van een Taxus, hoe klinkt het geluid van het blad van een populier, kun je op de luchtwortels van een moerascipres staan? Laat je verrassen!

De Kweektuin is vanaf 1910 aangeplant en je vindt er oude, bijzondere bomen en planten uit allerlei windstreken. Wij willen je graag op deze verrassende locatie diverse inheems en uitheemse bomen laten beleven. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden en praktische informatie

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan via: wilfred.jansen@kpnmail.nl of 06 - 55 30 28 35.

Er kunnen maximaal 15 deelnemers mee, exclusief begeleiders. Een begeleider is gewenst, lukt dit niet, neem dan even contact met ons op. Blindengeleidehonden zijn welkom. De excursie is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

We verzamelen vanaf 10.30 uur bij het witte hek van de ingang. Rond 10.45 lopen we gezamenlijk naar de Palmenkas, daar is ontvangst met koffie of thee. Na de excursie is er op eigen kosten gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en/of drankje. 

Adres en bereikbaarheid

Adres: Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, 2023 JC, Haarlem

De Haarlemmer Kweektuin is goed te bereiken per bus vanaf station Haarlem of Beverwijk. Kom je met een begeleider met de auto, dan is parkeergarage Cronjé op 5 minuten loopafstand.

Natuurgidsenopleiding

Deze excursie wordt georganiseerd door 3 IVN-gidsen in opleiding, met als doel de toegankelijkheid van onze natuurexcursies te verbeteren. Uiteindelijk willen we ernaar streven om onze natuurgidsen van bruikbare tips te voorzien, zodat blinden en slechtzienden ook deel kunnen nemen aan reguliere (natuur) excursies van IVN!

Snel naar informatie