Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Webinar: Fietsen als je slecht ziet

Online
24-09-2024 | 15:00 - 16:00 uur

Bij fietsers denk je niet meteen aan mensen met een visuele beperking. Toch zijn er veel slechtziende Nederlanders die op de fiets stappen en goed mee kunnen komen in het verkeer.

Veilig zelfstandig fietsen

Het is bekend dat er mensen zijn met een ernstige visuele beperking die zelfstandig fietsen. Maar er zijn ook mensen met mildere visuele beperkingen die zijn gestopt met fietsen. Hoe slecht iemand ziet is niet altijd doorslaggevend voor het gebruiken van de fiets: hierbij spelen ook andere omstandigheden mee. 

Omgeving en zelfvertrouwen belangrijke factoren

Uit een promotieonderzoek (2023) van dr. Bart Jelijs blijkt dat voor het gebruiken van de fiets niet alleen omgevingsomstandigheden (zoals de infrastructuur en verkeerssituatie), maar ook bijvoorbeeld het zelfvertrouwen belangrijk zijn. Er is vaak meer mogelijk dan men denkt.

In dit webinar zullen mobilteitstrainer Martin IJsseldijk en klinisch fysicus Bart Melis-Dankers u meenemen op uw fietstocht. Hoe kunt u het wel of niet fietsen het beste “aan fietsen”? Hoe kunt u veilig en verantwoord zo lang mogelijk blijven fietsen? Wat kunt u zelf oppakken en waarbij kan Visio zo nodig nog ondersteuning bieden?

Praktische informatie

Datum: dinsdag 24 september 2024
Tijd: 15.00-16.00 uur 
Locatie: digitaal via Zoom (u ontvangt de Zoom-link en informatie over Zoom automatisch in uw mail na aanmelding)   

De online bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Heeft u ondersteuning nodig bij het installeren of het gebruik van Zoom? Neem dan contact op met onze helpdesk via 088 585 56 66 of kennisportaal@visio.org.  
  
Voor meer informatie over de online bijeenkomst kunt u contact opnemen via visioonline@visio.org of aangeven in het aanmeldformulier.  

Aanmelden voor webinar


Snel naar informatie