Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Sittard-Geleen: Mindful omgaan met uw visuele beperking (12-11-2024)

12-11-2024 | 13.30 tot 15.30 uur

Een visuele beperking gaat vaak gepaard met gevoelens van verlies, onzekerheid, maar ook angst voor de toekomst. Er is nog maar weinig wetenschappelijke literatuur beschikbaar over de relatie tussen mindfulness en een visuele beperking. Onderzoek wijst echter wel op een verbetering van de emotionele, sociale en lichamelijke gezondheid. Visio Sittard-Geleen start daarom zowel in het voorjaar, als in het najaar weer met de training “Mindful omgaan met uw visuele beperking”. 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een effectieve training om stress, psychische klachten en negatieve emoties te leren hanteren. Het leert ons “te surfen op de golven van het leven”, zonder de golven te hoeven veranderen of tegen te houden. Het is geen therapie, maar een training in het aandachtig zijn, aanwezig zijn, van moment tot moment.

De training

De training van Visio ondersteunt bij het verwerken en omgaan met de visuele beperking. De training bestaat uit acht wekelijk bijeenkomsten van twee uur. Daarin komen verschillende soorten praktische oefeningen (onder andere meditatie) en theoretische lessen aan bod. Hierin streven we naar bewustwording van uw eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten en leert u weloverwogen te reageren in plaats van op de automatische piloot. Het doel is leven in het Hier en Nu.

Meer informatie en aanmelden

Is uw interesse gewekt om deel te nemen? Neem dan contact op met Visio Sittard-Geleen via 088 585 88 00 en vraag naar Esther Feron of Anneke Vleugels. Telefonisch bespreken we vervolgens de verwachtingen over en weer en of deelname aan de groep passend is. Om deel te nemen aan de training moet u wel aangemeld zijn bij Visio. Is dat nog niet het geval? Dan bespreken we met u hoe we dat in gang kunnen zetten.

Locatie

Tijden: de lessen vinden wekelijks plaats, op dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur.
Locatie: Visio Sittard-Geleen, Arendstraat 1A, Sittard.

In het voorjaar vindt de eerste les plaats op dinsdag 12 maart. 
In het najaar starten we de lessen op dinsdag 29 oktober.

Snel naar informatie