Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Nijmegen: Cursus ouders van kinderen met CVI (RCZ04b)

13-01-2025 | 19.30 uur tot 21.30 uur
  • Voor wie: voor ouders van zowel BAO als VO leerlingen uit de regio Zuid
  • Datum: maandag 13 januari 2025
  • Vervolgdatum: maandag 27 januari 2025
  • Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
  • Plaats: Nijmegen
  • Kosten: de cursus wordt vergoed door de zorgverzekeraar als het een onderdeel is van het afgesproken revalidatieplan.
  • Uiterste inschrijfdatum: 2 december 2024

Resultaat

U hebt kennis over CVI hen het visueel functioneren van uw zoon/dochter. U hebt ervaringen uitgewisseld met andere ouders. U maakt kennis met het CVI-paspoort, een document waarin u in eigen woorden kunt beschrijven welke visuele problemen uw kind ondervindt en hoe hij/zij het beste geholpen kan worden bij het dagelijks functioneren thuis en op school.

Inhoud

Heeft u ook zoveel vragen omdat uw kind CVI heeft, dat wil zeggen, problemen in de visuele informatieverwerking? En zou u graag andere ouders willen ontmoeten? Dan nodigen wij u uit voor de cursusavonden over visuele informatieverwerkingsproblematiek (CVI) op 13 januari met vervolgdatum op 27 januari 2025.

Voorafgaand aan de twee avonden ontvangt u digitale informatie waarin de theorie behandeld wordt. Tijdens de bijeenkomsten krijgt u aanvullende informatie over CVI, hoe visuele informatieverwerking plaats vindt en welke invloed dit heeft op het dagelijks leven van uw kind en uw gezin.

De avonden zijn opeenvolgend en niet los van elkaar te volgen. Beide avonden zijn onderverdeeld in een stukje beleving en een theoretisch stuk, waarbij u informatie krijgt over de verwerking van visuele informatie in de hersenen en hoe dit verstoord kan zijn bij een kind met CVI. U zult snel merken dat ieder kind met CVI anders is en dat dit bij elk kind weer anders tot uiting komt. Daarbij zult u zelf ook kunnen ervaren hoe het is om CVI te hebben aan de hand van een aantal oefeningen. We staan tijdens het bespreken ook stil bij welke kenmerken en gedragingen u herkent bij uw kind en welke juist niet, aan de hand van het CVI paspoort. Voor de tweede bijeenkomst vernemen wij graag over welke thema’s (te denken aan: deelname verkeer, sport, multimediagebruik e.d.) u vragen heeft. Deze kunt u invullen op het inschrijfformulier welke u onderaan kunt terugvinden.

Daarnaast is er ook aandacht voor de behandelmogelijkheden vanuit Visio. Er worden adviezen gegeven voor in de thuissituatie en op school. Ook de gevolgen die CVI kan hebben voor de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind worden besproken. Er is tijd voor het uitwisselen van ervaringen en het delen van tips met de andere ouders. 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de begeleider van uw kind bij Visio of mail naar cursussen@visio.org
 
Let op: Uiterste inschrijfdatum is 2 december 2024.

Snel naar informatie