Bel 088 585 85 85 Contact

Visio maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om de inhoud af te stemmen op uw wensen, verbeteringen aan te brengen, maar ook om d.m.v. online trackers, die pas actief zijn na uw expliciete toestemming, om de koppeling met social media eenvoudiger te maken.

Den Haag: Training Weerbaarheid in Zicht

16-09-2024 | 10.30 uur

Speciaal voor cliënten met een beperking in horen en zien 

Visio Den Haag start (bij voldoende aanmelding) met een groepstraining weerbaarheid, speciaal voor cliënten met een beperking in het horen en zien. In de training kunt u vaardigheden aanleren om uw zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten, waardoor u beter voor uzelf kunt opkomen. De training bestaat uit fysieke lichaamsgerichte oefeningen. De weerbaarheidstraining wordt begeleid door twee therapeuten van Visio. 

Tijdens de training komt aan bod:

  • Aandacht voor het stevig staan en voor uw loophouding waarbij bijvoorbeeld aandacht is voor het passeren van een groep omstanders
  • Uw eigen kracht voelen en deze op positieve wijze kunnen inzetten
  • De ademhaling
  • Ervaren van rots en water perspectief
  • Uw houding, uitstraling, intuïtie en stemgebruik
  • Grenzen voelen en grenzen aangeven
  • Communicatieregels om wensen en grenzen aan te geven
  • Passend reageren op dreigende situaties, eventueel met behulp van uw taststok/herkenningsstok

Voorafgaand aan de training

U krijgt individueel een telefonisch kennismakingsgesprek met één van de therapeuten voorafgaand aan de training. Wij vertellen over de opzet van de training. Daarnaast krijgt u een aantal vragen over uw gezondheid en conditie, en ook over uw mogelijkheden en spanningen in mobiliteitssituaties. U kunt uiteraard ook vragen aan ons stellen. 

Op basis van het kennismakingsgesprek maken wij samen met u een inschatting of deelname aan het groepsprogramma voor u zinvol is. Een alternatief is een individuele training of doorverwijzing naar derden.

Waar en wanneer

De oefeningen worden verspreid over zes trainingen van ieder 2 uur. Daarnaast is er nog een netwerkbijeenkomst en een terugkomdag. Er zullen in totaal dus acht bijeenkomsten plaatsvinden. 

De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 september van 10.30 tot 12.30 uur bij Visio Revalidatie & Advies Den Haag.

Meer informatie en aanmelden

Hebt u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de weerbaarheidstraining? Neem dan contact op met Karin van der Kaaij en/of Mieke Douma via denhaag@visio.org of telefonisch met de locatie Den Haag via 088 5859 200. Er zijn geen kosten verbonden aan de training. U betaalt alleen voor het eigen risico dat is opgenomen in de Zorgverzekeringswet.

Snel naar informatie